مدونة لأستعراض فنون الطهى للعديد من صنوف و تنويعات الطعام المختلفة أستعراضاً لمهارات الطهى و تنوع الأطباق الشهية فضلا عن تناول العديد من الموضوعات الهامة و التى تتعلق بالطعام بدءاً بتحضيره و أعداده مروراً بصنوف و مهارات الطهى حتى ترتيب وضعية أدوات المائدة و ترتيب مظهر الاطباق الشهية بالأضافة للعديد من الموضوعات الأخرى التى تتعلق بعمليات الطهى و العديد من الصور و الفيديو و التى تستعرض العديد من الأطباق الشهية وشكراً على زيارتكم ووقتكم الثمين

Saturday, April 10, 2021

The right way to prepare vegetables for cooking

                                                  Image by congerdesign from Pixabay


It is not just buying vegetables, cutting them, washing them, and putting them in pots for cooking, but it is a very important and complicated process, and it is not that easy and easy that most of us deal with. Cooking and winning the admiration of everyone, whether family members or guests, those steps that are indispensable for preparing vegetables are as follows..

A good choice begins at the time of purchase. The vegetables should be purified and selected, which means their freshness, especially vegetables in green. It is not necessary to choose vegetables that are predominantly pale yellow, as it is a sign that the vegetables are not fresh or have been stored for a long time, so they are considered unsuitable for cooking and taste quality.

When you buy vegetables, you must make a list of the vegetables to be purchased, and it is necessary not to increase the quantities, as they will be destroyed after a short period, unless they have been preserved by special methods of preservation. “We will talk about those methods later.”

After selecting and buying vegetables and in the quantity to be prepared and cooked, we must choose the sharp cutting tool and ensure its sharpness in preparation for use in cutting and preparing vegetables

The stainless steel basin must be filled after cleaning well with ice cubes to about the middle and the importance of ice in maintaining the freshness of vegetables, especially green ones such as "lettuce - watercress - parsley - balls - celery... and other various types of vegetables."

When cutting vegetables, it is taken into account that they be in different shapes such as “horizontal - vertical - circular - cubes - thin slices or a relatively different size. The goal is not just the process of cutting vegetables, but preparing them in a different way that contributes to the aesthetic appearance after the cooking process.”

Vegetables must be washed well with hot water and salt, and there are impurities or unwanted parts

The cooking process begins with adding vegetables to the sauce powder and adding the selected spices according to a preference for their qualities and quantity

The fire should be high, stir the vegetables and the sauce first, then leave the cooking process on the fire for 20 minutes

Vegetables should be observed from time to time and ensure the cooking process

The flame should be reduced or the fire should be cooled down after the appearance of steam bubbles and rising, as a quiet fire effectively contributes to the cooking process and completion.

And enjoy


الطرق الصحيحة لتحضير وأعداد الخضروات للطهي


                                                       Image by Shutterbug75 from Pixabay

تحضير الخضروات وأعدادها للطهي ..

ليس مجرد شراء الخضروات وتقطيعها وغسلها ووضعها فى الاوانى للطهى ولكنها تعد عملية هامة جداً و معقدة بعض الشيئ وليست بتلك السهولة واليسر اللتان يتعامل بهما معظمنا فطهي الطعام وخاصة الخضروات يستوجب لها العديد من الخطوات  الاساسية والهامة قبل عملية الطهى والتى تعد خطوات تمهيدية لبلوغ نتائجه وضرورية في فن الطهى و الظفربأعجاب الجميع سواء أفراد الأسرة أو الضيوف تلك الخطوات التى  لا غنى عنها لتحضير الخضروات كالتالى ..

الاختيار الجيد يبدأ عند الشراء فيجب أن يتم تنقية وأختيار الخضروات الصالحة وتعنى طزاجتها و خاصة الخضروات باللون الأخضر فلا يجب أختيار خضروات يغلب عليها اللون الأصفر الباهت فهي دلالة عدم طزاجة الخضروات أو تعرضها للتخزين لمدة طويلة فتعد غير صالحة للطهي وجودة الطعم

عند شراءك للخضروات يجب أن تحرر قائمة بالخضروات المراد شراءها ويستوجب عدم الأكثار من الكميات حيث تعرضها للاتلاف بعد فترة وجيزة مالم يكن تم حفظها بالطرق الخاصة للحفظ" سوف نتحدث عن تلك الطرق لاحقاً"

بعد أختيار الخضروات وشراءها و بالكمية المراد تحضيرها و طهيها يستوجب أن نقم بأختيار أداة القطع الحادة والتأكد من حدتها تأهباً لاستخدامها في تقطيع و تحضير الخضروات

يجب ملء الحوض الاستانليس بعد تنظيفه جيداً بمكعبات الثلج حتى منتصفه تقريباً و أهمية الثلج في الحفاظ على طراجة الخضروات و خاصة الخضراء مثل " الخس- الجرجير-البقدونس-الكرات-الكرفس..وغيرهم من نوعيات الخضروات المتنوعة

يراعي عند تقطيع الخضروات أن تكون على أشكاال مختلفة مثل " الافقية -الرأسية-الدائرية- مكعبات -شرائح رقيقة أو بحجم مختلف نسبياً فالهدف ليس مجرد عملية قطع الخضروات بل تحضيرها بشكل مختلف يساهم في المظهر الجمالي فيما بعد عملية الطهى

يجب القيام بغسل الخضروات جيداً بالماء الساخن و الملح وأزالة ثمة شوائب أو أجزاء غير مرغوب فيها

تبدأ عملية الطهى بأضافة الخضروات لمسحوق الصلصة وأضافة التوابل المختارة وحسب التفضيل لنوعياتها وكميتها

يجب أن تكون النار عالية وتقليب الخضروات و الصلصة بادئ الامر ثم ترك عملية الطهى على النار لمدة 20 دقيقة

يجب ملاحظة الخضروات من حين لآخر و التأكد من عملية الطهى

يجب تقليل حرارة الشعلة أو تهدئة النار بعد ظهور فقاعات البخار وتصاعده فالنار الهادئة تساهم بشكل فعال في عملية الطهى والانتهاء منه

وبالهنا والشفا.. وللحديث بقية

No comments:

Post a Comment