مدونة لأستعراض فنون الطهى للعديد من صنوف و تنويعات الطعام المختلفة أستعراضاً لمهارات الطهى و تنوع الأطباق الشهية فضلا عن تناول العديد من الموضوعات الهامة و التى تتعلق بالطعام بدءاً بتحضيره و أعداده مروراً بصنوف و مهارات الطهى حتى ترتيب وضعية أدوات المائدة و ترتيب مظهر الاطباق الشهية بالأضافة للعديد من الموضوعات الأخرى التى تتعلق بعمليات الطهى و العديد من الصور و الفيديو و التى تستعرض العديد من الأطباق الشهية وشكراً على زيارتكم ووقتكم الثمين

Saturday, April 10, 2021

Steps to prepare the sauce


                                                              Image by AURELIE LUYLIER, You're Welcome! from Pixabay

 
Undoubtedly, the sauce is the magic mixture in cooking for all types of food, where the distinctive taste, delicious flavor, and luster in preparing, preparing, and cooking food, as it gives the food a creative appearance and charming taste. In the following steps, we offer you the easiest and fastest process of preparing and cooking the sauce powder, which is used in most types of food cooking in the following steps...
The beginning requires preparing onion slices according to the amount of food to be cooked
The process of cutting these slices into small cubes or keeping them as circular slices according to demand and need

One of the pots is prepared and put on the fire and an appropriate amount of oil is added, whether it is regular oil or olive oil
Wait for a few seconds until the oil becomes hot, and its temperature can be tested by throwing a few sprinklings of simple water on the oil to check if hot or still not yet, or listening to the distinctive sound of popping to indicate the mug of oil placed on the fire

After making sure to test the oil mug, put the onion cubes or slices to fry until they turn brown or golden, and do not wait for a long time, as it is not required that the onions become dry
After changing the color of the onions to light brown or cream, we put the sauce powder, which is either ready and canned, or the product of cutting it into slices or cubes and putting it in the electric mixer to turn into powder or tomato juice
The sauce is added with the addition of an appropriate amount of hot water in the amount of 2 / 3 cups of water, according to the amount of the type of vegetables used in the cooking process of onions and oil, while stirring them and adding the spices to be added according to the need and selection
After applying the sauce, leave it to cook for 3-5 minutes over a high heat until we see bubbles and steam. The boiling point of the sauce.
We reduce the flames on the sauce and leave it for 5 minutes and follow it again
So the sauce powder is ready as we know it after the water has evaporated from it and it has been cooked and ready to be added to the food

خطوات تحضير الصلصة

                                                      Image by LoggaWiggler from Pixabay

بلا شك تعد الصلصة هى المزيج السحري في الطهى لجميع أنواع الطعام حيث الطعم المميز والنكهة الشهية و الرونق في تحضير وأعداد وطهى الطعام حيث أنها تمنح الطعام المظهر المبدع والطعم الساحر و في الخطوات التالية نقدم لكم أسهل و أسرع عمليتى تحضير و طهى مسحوق الصلصة والتى تستخدم في معظم أنواع طهى  الطعام  في الخطوات التالية …

بداية يستوجب تحضير شرائح البصل حسب كمية الطعام المراد طهيها

تبدأ عملية تقطيع تلك الشرائح لمكعبات صغيرة أو الاحتفاط بها كشرائح دائرية حسب الطلب والحاجة

يتم تحضير أحدى الأوانى ووضعها على النار وأضافة مقدار مناسب من الزيت سواء كان زيت عادي أو زيت الزيتون

الأنتظار لبضع ثوانى حتى يتم قدح الزيت و يمكن أختباردرجة حرارته بألقاء بضعة نثرات من الماء البسيط على الزيت للتأكد من القدح أو الاستماع إلى صوت مميز لفرقعات للدلالة على قدح الزيت الموضوع على النار

بعد التأكد من أختبار قدح الزيت نضع مكعبات البصل أو شرائحه للقلي حتى يتحول لونها إلى اللون البنى أو الدهبي ولا ننتظر مدة طويلة فليس المطلوب أن يغدو البصل جاف

بعد تغير لون البصل للبني الفاتح أو الكريمى نضع مسحوق الصلصة والتى أما أن تكن جاهزة ومعلبة وأما تكن من نتاج تقطيعها كشرائح أو مكعلات ووضعها في الخلاط الكهربائي لكى تتحول إلى مسحوق أو عصير الطماطم

تتم أضافة الصلصة مع أضافة قدر مناسب من الماء الساخن بمقدار 2 / 3 كوب ماء حسب مقدار  نوعية الخضروات المستخدمة في عملية الطهى للبصل و الزيت مع تقليبهم وأضافة التوابل المراد أضافتها تباعاً للحاجة والأختيار

بعد وضع الصلصة تترك للطهي مدة 3-5 دقائق على نار عالية إلى أن نلمح فقاعات وبخار درجة الغليان للصلصة

نقم بتهدئة النيران على الصلصة و نتركها مدة 5 دقائق و نعاود متابعتها

فيصبح مسحوق الصلصة  جاهز كما نعهده بعدما تبخرت المياه  منه و تم الأنتهاء من طهيه وتأهبه لأضافته للطعام

و للحديث بقية

 

 

No comments:

Post a Comment