The art of cooking is not just preparing food and finishing cooking it, but rather it is an art of the arts. To enjoy even before the process of preparing to eat it and take the first bite. Looking enjoys the appearance of food in a professional manner and not just putting food on the table. There are so-called eating protocols, starting with preparing it, preparing it and cooking it, passing through its placement and arrangement, and finally eating it. It is no wonder when we listen to variations belonging to To the country of origin of the food and its consumption to find French, English, Irish, Chinese, Indian and American cuisine” and others. These diversities are what distinguishes the quality of food from “other varieties that customers request, and sometimes even suffer hardship just because they reach the place and location of a special restaurant for those.” Food to enjoy what it offers, which is a pure pleasure once you enter these restaurants, where the general appearance of the place, the smells of cooking, the types of spices used, and also the arrangement and placement of the types of food on the table in a way that opens the appetite And it draws attention even before starting to eat it, which makes there joy and enjoyment of the different types of food. This generating happiness makes us passionate about learning about these diversities and how to prepare and cook them in such a manner and taste, which makes us more eager for knowledge and gain experience to start applying what has been learned and informed. It has a variety of food and ways to cook it. The eagerness for science makes us more eager for knowledge to make us passionate about knowledge and application to start applying what we have learned and from here it becomes the source for learning the art of cooking. At first, it was enjoyment, then passion and eagerness to learn, then the stage of applying what we learned and with the repetition of experiments and work on Inventing new variants with different and various additions, starting the theorizing stage and gaining experience from learning, knowledge, application, and benefiting from failure to become a first experience of success ... and let's talk about the rest
Image by moerschy from Pixabay
كيف تصبح طباخ ماهر ؟
فن
الطهي ليس مجرد أعداد الطعام والأنتهاء
من طهيه بل هو فن من الفنون فمثلما هو
شائع في القول بأن " العين
تأكل قبل الفم " و
هو قولا صحيح فمظهر الطعام على المائدة
و طريقة ترتيبه كما بالفنادق الكبري
الفايف ستار أو حتى بالمناسبات المتنوعة
يفتح الشهية و يحث على الأستمتاع حتى
قبل أن تبدأ عملية التأهب لتناوله و قضم
أول قضمة فالنظر يستمتع بمظهر الطعام
بصورة أحترافية وليس مجرد وضع الطعام على
المائدة فهناك ما يسمي ببروتوكلات تناول
الطعام بدءاً بتحضيره وأعداده و طهيه
مروراً بوضعه و ترتيبه و ختاماً بتناوله
ولا عجب عندما نستمع إلي تنويعات تنتمي
لبلد المنشأ للطعام و تناوله لنجد المطبخ
الفرنسي و الأنجليزي و الأيرلندي و الصينى
و الهندى و الأمريكى" و
غيرهم فتلك التنويعات هى ما تميز نوعية
الطعام عن" غيره
من التنويعات والتى يطلبها العملاء بل و
أحيانا يتكبدون ثمة مشقة لمجرد بلوغهم
مكان و موضع مطعم خاص بتلك المأكولات
للأستمتاع بما يقدمه والتى تعد متعة خالصة
بمجرد الولوج إلي تلك المطاعم حيث المظهر
العام للمكان وروائح الطهي و نوعيات
التوابل المستخدمة و أيضا ترتيب ووضع
نوعيات الطعام علي المائدة بما يفتح
الشهية و يلفت النظر حتى قبل البد ء في
تناوله بما يجعل هناك بهجة وأستمتاع
بنوعيات الطعام المختلفة تلك السعادة
المتوالدة تجعلنا شغوفي العلم بتلك
التنويعات و كيفية أعدادها و طهيها على
تلك الشاكلة والطعم فيجعلنا الأمر أكثر
لهفة للعلم و أكتساب الخبرة للبدء في
تطبيق ما تم العلم و الأحاطة به من تنويعات
الطعام وطرق طهيها فاللهفة للعلم تجعلنا
أكثر حرصاً على المعرفة لتجعلنا شغوفي
المعرفة والتطبيق للبدء في تطبيق ما
تعلمناه و من هنا يغدو المصدر لتعلم فن
الطبخ ففي البداية قد كان الأستمتاع ثم
الشغف و اللهفة للتعلم ثم مرحلة تطبيق ما
تعلمناه ومع تكرار التجارب والعمل على
أبتكار تنويعات جديدة بأضافات مختلفة
ومتنوعة تبدء مرحلة التنظير و أكتساب
الخبرات من التعلم و المعرفة و التطبيق
والأستفادة من الفشل ليغدو تجربة أولي
للنجاح … وللحديث بقية
No comments:
Post a Comment